30 persoonlijke dingen die je nog niet van mij wist | Lionstyle
Skip to main content
15% korting op alle Illustraties | Kortingscode: Moederdeal2024

30 persoonlijke dingen die je nog niet van mij wist

Q&A met oprichter Hugo van Leeuwen, 30 dingen die je nog niet wist.

Wie is dat nou eigenlijk, die Hugo van Leeuwen? Daar ga je achter komen in deze blog! Ik vindt het eigenlijk een beetje raar om het over mezelf te hebben. Daarom leek het ons (mijn vrouw en ik) leuk om het in een soort interview te doen waarin ik van alles zal gaan beantwoorden. Gewoon om je mee te nemen in het gezicht en de visie achter deze webshop.

Hopelijk beleef je met het lezen van de Q&A net zo veel plezier als ik met het beantwoorden van deze verassende vragen, samengesteld door mijn partner. Hier komt ‘ie 😊 

Kennismakingsvragen

1. Wat zijn je hobby’s en hoe ben je ermee begonnen?
Ik vindt het leuk om dingen te creëren. Ik ben graag creatief bezig. Zo ben ik vaak bezig om dingen te proberen in bijvoorbeeld Photoshop maar ook het maken van filmpjes of (random) muziek kan me erg bezig houden. Daar kan ik mezelf helemaal in verliezen. In meer of mindere mate heb ik dat van jongs af aan al gehad. Ook het werken in de tuin vindt ik een leuke bezigheid.

2. Ben je meer introvert of extravert?
Introvert, zonder twijfel. Liever ben ik niet echt op de voorgrond. Geen faalangst maar ik zet mezelf niet zo snel in de belangstelling. Met het oprichten van deze webshop probeer ik overigens wel steeds meer mezelf open te stellen en ontvankelijker te zijn. Dat valt niet altijd mee voor een introvert, geloof me.

3. Van welke activiteit kom je tot rust?
Lekker creatief bezig zijn in de breedste zin van het woord. Achter mijn laptop dingen maken waar ik blij van wordt. Het lukt lang niet altijd om iets te maken wat bruikbaar of mooi is maar het is vooral het creatieve proces waarin ik mezelf kan verliezen en daarbij mijn gedachtes kan verzetten. Problemen uit het dagelijks leven zijn er dan even niet.

4. Wat is het mooiste cadeau dat je ooit ontvangen hebt?
Misschien wat cliché maar dat is de geboorte van mijn dochter. Dat maakt me echt intens gelukkig. Daarnaast vindt ik het ook geweldig om persoonlijke cadeautjes te krijgen zoals een leuke tekening met vaderdag.

5. Over welke doelen ben je enthousiast?
In mijn privéleven is dat het (ver)bouwen van onze toekomstige woning. We willen zoveel mogelijk zelf gaan aanpakken. Iets waar ik erg naar uit kijk om het te leren en om onze droomwoning te realiseren. Ik vindt het ergens ook spannend maar ik wordt er vooral enthousiast van. In zakelijk aspect wordt ik erg enthousiast van het bezig zijn met deze webshop en het creëren van mooie werken. Steeds je lat verleggen en (persoonlijke) doelen behalen.

Werkgerelateerde vragen

6. Wie of wat inspireert je op je werk?
Inspiratie kan overal vandaan komen maar het meest inspirerend vindt ik de gesprekken met de verschillende soorten klanten. Ik probeer vaak wat informatie in te winnen over het bedrijf waarvoor we de website gaan realiseren en probeer ik de juiste dingen eruit te halen om mee te nemen op de website. Iedereen is namelijk uniek en iedereen heeft ook andere opvattingen of invalshoeken. Dat maakt het inspirerend.

7. Wat is het favoriete onderdeel van je baan?
Vrijdagmiddagborrel, personeelsuitjes, BBQ met het personeel. Zonder gekheid, het creatieve proces om een website op te leveren vindt ik het leukst (mijn beroep is webdesigner/developer). Het begint met een idee en om dat uiteindelijk om te zetten naar een creatie wat bij het bedrijf of de persoon past. Daar zit de voldoening.

8. Hoe zou de 10-jarige versie van jezelf reageren op wat je nu doet?
Moeilijke vraag.. Ik moet zeggen dat ik een hele lange tijd nooit echt heb geweten wat ik zou willen worden als ik ‘groot’ ben. Ik denk dus toch wel enige trots dat ik toch goed terecht ben gekomen en mijn draai heb gevonden.

9. Wat geeft je energie aan je werk?
Leuke sfeer onderling met je collega’s en het opleveren van mooie werken.

10. Wat is de beste carrière beslissing die je ooit gemaakt hebt?
Het opstarten van een eigen bedrijf na lange tijd in het achterhoofd het idee te hebben gehad om ‘iets’ voor mezelf te gaan opstarten. Vaak het idee uitgesteld of weggedrukt maar het bleef telkens terug komen. Nu uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en het gewoon wél gedaan. Ik kan je vertellen dat ik in 6 weken net zoveel heb geleerd als 5 jaar daarvoor.

“Inspiratie kan overal vandaan komen maar het meest inspirerend vindt ik de gesprekken met de verschillende soorten klanten”
Hugo van Leeuwen

Familie vragen

11. Wat betekent jouw achternaam?
Volgens cbgfamilienamen.nl betekent de naam Van Leeuwen het volgende: Duidt op herkomst uit een plaats genaamd Leeuwen: o.a. Leeuwen in de gemeente West Maas en Waal in Gelderland, in de 12de eeuw Lewen, nu onderscheiden in Beneden- en Boven-Leeuwen, en Leeuwen bij Maasniel in Limburg. Rond de Gelderse plaats Leeuwen zien we in ieder geval al in de vroege Middeleeuwen personen met de achternaam Van Leeuwen (en spellingsvarianten) vermeld worden.

Mijn eigen associatie is die met het dier, de leeuw. Citaat van Wikipedia over de leeuw: De grootte en de manen van het mannetje geven het dier een imposant uiterlijk, waardoor de leeuw in grote delen van de wereld bekendstaat als de koning der dieren. De leeuw is vaak onderwerp van folklore en symboliek geweest. Zo staat de leeuw afgebeeld in de wapens van verscheidene landen, streken en steden, waaronder Nederland, België en Sri Lanka.

12. Met wie besteed je het liefst tijd en waarom?
Het liefst ben ik samen met mijn vrouw en dochter. Leuke dingen doen maar ook gewoon heerlijk thuis tijd door brengen. Daarnaast ben ik ook graag bij mijn directe familie zoals mijn ouders en broers maar ook bij mijn schoonfamilie klikt het goed en kom ik er graag.

13. Wat is je favoriete familie traditie?
Er zijn er meerdere maar kerst vindt ik altijd een hele fijne tijd om door te brengen met de geliefden. Buiten donker en koud. Binnen warm en gezellig.

14. Wat maakt je trots over je familie?
Het altijd klaar staan voor elkaar, behulpzaamheid en de gezellige momenten. Ieder heeft het daarnaast op zijn eigen manier goed voor elkaar en dat vindt ik mooi om te zien.

15. Welk familielid heeft de meeste invloed op je gehad?
Er is er niet een die er voor mij uitspringt. Ze hebben allemaal invloed gehad en hebben dat nog steeds. Sorry, een saai antwoord hier.

Wat ik belangrijk vindt

16. Op welke persoonlijke eigenschap ben je het meest trots?
Positiviteit. Ik zie vaak de positieve dingen in situaties waarvan andere dat niet altijd zien.

17. Leef je met een motto?
Alles komt altijd weer goed. Hoe dan ook.

18. Wat had je nooit gedacht dat je het zou lukken, maar is je toch gelukt?
Ik hoop dat ik over 5 jaar kan zeggen, het volledig (ver)bouwen van onze toekomstige woning. Ik ben daarbij van mening dat als je iets wilt, hoe klein of hoe groot dan ook, je het kunt behalen. We laten ons als mensen alleen graag beperken met diepgewortelde geloofsovertuigingen.

19. Geloof je in soulmates? Waarom wel of niet?
Ik geloof dat soulmates bestaan en dat sommige mensen voor elkaar gemaakt zijn. Mijn definitie van soulmates is mensen die sterk naar elkaar worden toegetrokken en die het beste in elkaar naar boven kunnen brengen. 2 (of meer) zielen die elkaar enorm versterken. Daarnaast elkaar non-verbaal begrijpen en dingen feilloos aanvoelen.

20. Wat maakt iemand een goede vriend en een ‘goed’ mens?
Mensen die in je gezicht eerlijk zijn en je de waarheid durven te vertellen (hoe moeilijk wellicht ook) en achter je rug om goed over je praten. Ze accepteren je volledig en houden van wie je bent. Een goed mens is voor mij iemand die vanuit goede intenties handelt en rechtvaardig is. Niet vanuit het ego maar vanuit het hart.

“Alles komt altijd weer goed. Hoe dan ook.”
Hugo van Leeuwen

Persoonlijke dromen

21. Wat is de eerste stap die je neemt wanneer je een nieuw doel wil bereiken?
Ik schrijf het ergens op een briefje of in mijn notities. Dat briefje houdt ik bij me of in de buurt en kijk er regelmatig naar om mezelf er toe te zetten. Dat helpt me om er goed op te kunnen focussen. Daarnaast is het ook gewoon handig want ik heb nog weleens de neiging om dingen snel te vergeten..

22. Waar heb je spijt van dat je het afgelopen jaar niet gedaan hebt?
Eerder een KvK nummer aanvragen en gewoon beginnen met een eigen droom op te bouwen. Dat heb ik in mijn hoofd gigantisch groot gemaakt en uitgesteld. Onnodig dus achteraf. Niet te veel nadenken maar gewoon DOEN.

23. Wat staat er op je bucket list?
Een roadtrip door Amerika met een camper voor 1(+) maand(en). Geen uitleg nodig denk ik.

24. Als je overal ter wereld kon leven, waar zou je dan willen wonen?
Ik ben gelukkig met waar ik woon in Nederland maar in Frankrijk op een mooi groot perceel en een prachtige oude boerderij zou ik ook erg goed kunnen volhouden.

Het is eigenlijk gek dat we vaak op de plek blijven wonen waar we zijn opgegroeid. Er zijn namelijk ontzettend veel mooie plekken op de wereld maar we kiezen precies die plek uit daar waar we vandaan komen. Ik dus ook 🙂

25. Met welk bekend persoon uit de geschiedenis zou je wel een dag willen besteden?
Leonardo Da Vinci. Het lijkt me ontzettend inspirerend om met deze kunstenaar/uitvinder een dagje in het prachtige Florence door te brengen in een compleet andere tijd dan onze moderne wereld.

Leuke weetjes

26. Als je in een film kon leven, welke zou het dan zijn?
Avatar. Een levendige fantasie wereld die de verbeelding te buiten gaat.

27. Wat is jou “dance like nobody’s watching” liedje?
Smells like teen spirit van Nirvana! Dan komt de luchtgitaar tevoorschijn. Het liefst ook even lekker het volume een stukje verder open.

28. Als je terug kon gaan in de geschiedenis, naar welk moment zou je dan gaan?
Er zijn vele memorabele momenten geweest in de geschiedenis die allemaal iets hebben en waar we nog steeds van kunnen leren maar als ik moet kiezen zou ik gaan voor de Bevrijdingsdag na de 2e wereldoorlog. Het lijkt me een bijzonder moment omdat na jaren van ellende en oorlogsgeweld er eindelijk een periode is gekomen van vrede en vrijheid. Dat slaat ook een beetje op mijn motto, ‘Alles komt goed. Hoe dan ook’. Hoe ellendig soms iets kan zijn, het is altijd tijdelijk. Daarnaast waarderen we de mooie dingen meer als we ook de minder mooie dingen hebben ervaren.

29. Als je in het volgende leven terug zou komen als een dier, welk dier zou je dan kiezen?
Een vogel. Ik zou de mooiste plekjes op aarde gaan bezoeken. Het lijkt me het ultieme gevoel van vrijheid.

30. Wat is je favoriete broodbeleg?
Lekker Nederlands. Oude kaas van Old Amsterdam.

31. Wat is je favoriete broodbeleg?
Paprika ribbel chips.

32. Als je iets aan jezelf kon veranderen, wat zou het dan zijn?
Mijn geheugen, die laat me nog wel eens in de steek. Datums, namen, to-do’s die vergeet ik bijna altijd! Ik ben wat dat betreft net een soort theezeef. Gelukkig ben ik op mijn verjaardag, 20 oktober ook getrouwd. Die kan ik dus nooit meer vergeten!

“Hoe ellendig soms iets kan zijn, het is altijd tijdelijk. Daarnaast waarderen we de mooie dingen meer als we ook de minder mooie dingen hebben ervaren.”
Hugo van Leeuwen
Hopelijk heb je een beetje inzicht gekregen in de persoon achter deze websop. Heb je zelf nog leuke vragen die je graag zou willen weten? Stuur me gerust een mailtje naar info@lionstyle.nl.
Via onze nieuwsbrieven en sociale media kanalen deel ik graag de nieuwste producten en creaties met je. Wekelijks zullen er nieuwe producten en creaties verschijnen op onze webshop. Vergeet dus vooral niet om je in te schrijven op onze nieuwsbrief en ons te volgen op social media.

P.S. Je krijgt er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor terug.
Vindt je het leuk wat ik doe? Volg onze reis op de voet en houd onze sociale media in de gaten. Ik hoop je snel weer te zien!

Volg onze reis op social media #lionstyle

De waardering van www.lionstyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 8 reviews.