Duurzaamheid bij Lionstyle | Milieuvriendelijke fotoproducten
Skip to main content
15% korting op alle Illustraties | Kortingscode: Vaderdeal2024

Duurzaamheid bij Lionstyle

Bij Lionstyle hechten we veel waarde aan duurzaamheid en het behoud van onze wereld en het milieu. We zijn ons bewust van de waarde van de natuur en streven ernaar deze zo goed mogelijk te beschermen, niet alleen voor de huidige generaties, maar ook voor toekomstige generaties.

Ons beleid is gericht op duurzaamheid en we hanteren de volgende principes:

 • Chemische-vrije productie
  Bij Lionstyle maken we geen gebruik van chemische stoffen in de productie van onze illustraties en andere fotoproducten. In tegenstelling tot veel andere aanbieders werken wij met digitale druktechnologie, die milieuvriendelijker is en zorgt voor een gezondere werkomgeving. Hiermee vermijden we de milieurisico’s en de negatieve gevolgen van chemische drukprocessen.
 • Beperking van CO2-uitstoot
  Bij het afhalen van je bestelling kun je kiezen voor een van onze afhaalpunten. Door deze efficiënte werkwijze beperken we de CO2-uitstoot, aangezien er minder kilometers nodig zijn voor bezorging. Bovendien werken we samen met toeleveranciers uit Nederland en bij voorkeur uit de regio, om de CO2-uitstoot zo veel mogelijk te verminderen.
 • Duurzame verpakking
  Bij Lionstyle gebruiken we steeds minder plastic in onze verpakkingen en stappen we over op duurzame kartonverpakkingen. Deze verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled materiaal en verminderen ons plasticgebruik.
 • Afvalscheiding
  Binnen ons bedrijf scheiden we papier, plastic en metaal. Daarnaast zorgen we dat batterijen en andere chemische afvalproducten worden gescheiden.
 • Efficiënte inkoop en productie
  De meeste van onze producten worden on-demand gemaakt. Dat wil zeggen dat iedere bestelling eerst wordt geproduceerd. Hierdoor hoeven we niet in te kopen en blijven we ook niet zitten met restafval of materialen die overblijven. Bovendien is de productie in Nederland gevestigd waardoor we efficiënt kunnen leveren én het pakketje geen verre reis hoeft te maken.
 • Duurzame levering
  Bij grotere verzendingen kiezen we bewust voor koerierdiensten die zo min mogelijk uitstoten. We werken samen met partners die zich inzetten voor duurzame bezorging.
 • Kwalitatieve afwerking
  Bij de afwerking van onze producten maken we gebruik van PET-laminaat, wat resulteert in stevigere producten met minder krassen. Op deze manier minimaliseren we beschadigingen en verminderen we verspilling van een eventuele retour. Hoe minder producten retour gestuurd hoeven te worden des te beter is het voor het milieu i.v.m. transport en afval.
 • Continue verbetering
  Onze producent streeft voortdurend naar verbetering van het productieproces. We werken efficiënt en streven naar zo min mogelijk afval.
 • FSC-gecertificeerd papier
  Bij Lionstyle maken we gebruik van FSC-gecertificeerd papier voor al onze producten. Hiermee dragen we bij aan duurzaam bosbeheer en het behoud van natuurlijke hulpbronnen. FSC geeft aan dat de vezels volledig afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. Kwetsbare bossen en bomen met een hoge natuurwaarde mogen niet worden gebruikt voor hout- en papierproductie.
 • Hergebruik van restmateriaal
  Bij Lionstyle streven we naar minimalisatie van restafval. We hergebruiken restmateriaal, zoals kurk en plastic, om nieuwe producten te creëren. Door het recyclen van plastic verminderen we de impact op het milieu en bevorderen we een circulaire economie.
Bij Lionstyle blijven we ons voortdurend inzetten voor duurzaamheid en streven we naar verbetering op alle gebieden. Wil je meer weten over ons duurzaamheidsbeleid? Neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier of bel naar 085

Vond je dit handig? Deel dit artikel met anderen

Heb je nog vragen?

Zijn er nog dingen die onduidelijk zijn aan de hand van dit artikel of heb je een andere vraag? Neem dan gerust even contact op met onze klantenservice of stel je vraag rechtstreeks in de chat. Wij kunnen je helpen! En hebben we het antwoord niet meteen parraat? Dan zoeken we het graag voor je uit.
Vindt je het leuk wat ik doe? Volg onze reis op de voet en houd onze sociale media in de gaten. Ik hoop je snel weer te zien!
Hugo van Leeuwen | Oprichter/eigenaar van Lionstyle.nl

Volg ons op social media #lionstyle

Eerder bekeken door jou

De waardering van www.lionstyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 9 reviews.