Hout je meubels in topconditie. Makkelijker dan je denkt! | Lionstyle
Skip to main content
15% korting op alle Home & Living producten | Kortingscode: TRUIWEER15

Je houten meubels in topconditie. Het is makkelijker dan je denkt!

Je houten meubels in topconditie.

Het regelmatig reinigen en behandelen van je houten meubels is essentieel om ze in goede staat te houden en hun levensduur te verlengen. Hieronder vind je enkele tips over hoe je je houten meubels het best kunt onderhouden.
Door je houten meubels regelmatig te reinigen en te behandelen, blijven ze in goede staat en behouden ze hun glans. Het verlengt ook de levensduur van je meubels. Ze krijgen vaak de natuurlijke schoonheid weer terug en haalt de doffe kleur eruit.

Hout behandelen met olie

Houten meubels binnenshuis moeten ongeveer twee keer per jaar worden behandeld met houtolie. Dit voorkomt uitdroging en zorgt ervoor dat het hout zijn glans behoudt. Als je een houten tafel hebt, breng dan regelmatig houtolie aan om het hout te voeden en beschermen. Dit vermindert de kans op krassen en zorgt ervoor dat je tafel er als nieuw blijft uitzien. Hoe je dit doet? Bekijk dan even de korte video.

Vervuild hout schoonmaken

Maak je houten meubels schoon met een zachte,

vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien deze de afwerking van je meubels kunnen beschadigen. Als je houten meubels ernstig vervuild zijn, gebruik dan een van onze houtbehandelingssets waardoor je houten meubels weer de oorspronkelijke uitstraling krijgen. Lukt het niet in één keer om alles goed schoon te krijgen. Laat het schoonmaakmiddel na de eerste keer schoonmaken even goed drogen en probeer het daarna nog eens. Je zult zien dat het steeds schoner zal worden waardoor ook het meest hardnekkige vuil eruit zal gaan.

Heb je echt krassen of beschadigingen in het hout? Als je houten meubels krassen of beschadigingen hebben, kun je deze herstellen door het hout lichtjes op te schuren en vervolgens te behandelen met houtolie. Dit is vooral voor een diepere behandeling gewenst waar het niet meer op te lossen is met alleen poetsen. Let op dat je niet teveel eraf schuurt omdat dit ook ten koste kan gaan van de kleur. Twijfel je? Schuur dan behoudend. Zie je dat het nog meer kan hebben? Schuur het dan gewoon nog een keertje.

Hout behandelen binnen

Je kunt je hout prima behandelen maar je kunt ook de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om verkleuring en beschadigingen te voorkomen. Bescherm je houten meubels tegen direct zonlicht, vocht en warmtebronnen zoals radiatoren. Dit kan het hout doen krimpen en uitzetten, waardoor het kan barsten of kromtrekken. Regelmatig stofzuigen verwijdert stof en vuil, wat krassen kan veroorzaken.

Heb je toch een verkleuring of is je houten meubel vies geworden? Dan is daar nog zeker het een en ander aan te doen zoals hierboven al kort beschreven. Als je het hout wilt reinigen, gebruik dan een zachte, vochtige doek en geen agressieve schoonmaakmiddelen. De Houtreiniger en -verfrisser is ideaal voor het verwijderen van hardnekkige vlekken, terwijl houtolie het hout voedt en beschermt.

Voordelen van het regelmatig reinigen en behandelen van houten meubels

Door je houten meubels regelmatig te reinigen en behandelen, blijven ze in goede staat en behouden ze hun glans. Het verlengt ook de levensduur van je meubels en een behoud van de gewenste natuurlijke uitstraling.

Nadelen van het niet regelmatig reinigen en behandelen van houten meubels

Als je je houten meubels niet regelmatig reinigt en behandelt, kunnen er vlekken en krassen ontstaan. Het hout kan ook uitdrogen en barsten, wat de levensduur van je meubels aanzienlijk kan verkorten. Het kan uiteindelijk leiden tot de noodzaak van vervanging, wat een aanzienlijke kostenpost kan zijn. Kortom, door je houten meubels regelmatig te onderhouden, kun je de waarde behouden en ervoor zorgen dat ze er als nieuw blijven uitzien.

Volg je ons al?

Via onze nieuwsbrieven en sociale media kanalen deel ik graag de nieuwste producten en creaties met je. Wekelijks zullen er nieuwe producten en creaties verschijnen op onze webshop. Vergeet dus vooral niet om je in te schrijven op onze nieuwsbrief en ons te volgen op social media.

P.S. Je krijgt er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor terug.
Vindt je het leuk wat ik doe? Volg onze reis op de voet en houd onze sociale media in de gaten. Ik hoop je snel weer te zien!

Volg ons op social media #lionstyle

De waardering van www.lionstyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 8 reviews.