Waar de klok ophangen in je woonkamer? | Lionstyle
Skip to main content
15% korting op alle Illustraties | Kortingscode: Vaderdeal2024

Waar de klok ophangen in je woonkamer?

Waar klok ophangen woonkamer

Een wandklok kan een mooie aanvulling zijn op je interieur en kan ook nog eens praktisch zijn. Maar waar hang je de klok op in de woonkamer? Er zijn verschillende opties, afhankelijk van je persoonlijke smaak en de grootte van de klok. Een veelvoorkomende plek is boven de bank, maar je kunt de klok ook ophangen aan de muur naast de bank, of zelfs boven de tv. Overweeg de opties en kies wat het beste past bij jouw interieur. Soms kan het helpen om eerst de klok er voor te houden en te kijken hoe het overkomt in de woonkamer.

Hoe hoog hang je een klok op in de woonkamer?

Een belangrijke vraag bij het ophangen van een klok is hoe hoog je deze moet ophangen. Over het algemeen wordt aangeraden om de klok op ooghoogte te hangen, zodat je gemakkelijk de tijd kunt aflezen. De gemiddelde ooghoogte is ongeveer 1,60 meter, dus dit is een goede hoogte om mee te beginnen. Natuurlijk kan het ook afhangen van de grootte van de klok en de hoogte van de muur. Voor een grote klok kan het mooier zijn om deze wat hoger op te hangen, terwijl een kleine klok juist beter tot zijn recht komt op ooghoogte.
Wandklok Brasserie in huiskamer opgehangen - 60 cm metaal meerkleurig

Klok boven tv

Een andere optie is om de klok boven de tv te hangen. Dit kan een mooie en praktische oplossing zijn, omdat de tv vaak het middelpunt van de woonkamer is. Door de klok hierboven te hangen, kun je deze gemakkelijk aflezen terwijl je tv kijkt. Let er wel op dat de klok niet te groot is en de tv overstemt. Kies bijvoorbeeld voor een subtielere wandklok of een klok met een dunne rand, zodat deze mooi opgaat in het geheel.

Hoe hang je een klok op?

Nu je weet waar je de klok wilt ophangen en op welke hoogte, is het tijd om te kijken naar hoe je de klok het beste kunt ophangen. Het ophangen van een klok kan soms een lastige klus zijn, maar met een paar handige tips wordt het een stuk eenvoudiger. Hieronder vind je nog wat meer details over hoe je een klok het beste kunt ophangen:
 • Meet de hoogte:
  De hoogte waarop je de klok wilt ophangen is erg belangrijk. Zoals eerder genoemd, is ooghoogte (ongeveer 1,60 meter) een goede plek om te beginnen. Meet de hoogte van de muur en bepaal vervolgens waar de klok moet komen. Twijfel je nog een beetje? Houd dan de klok eerst nog even op de juiste hoogte en kijk of dit de juiste hoogte voor je is. Het zou zonde zijn als je 2 keer een gat moet boren in je muur.
 • Gebruik de juiste tools:
  Afhankelijk van de grootte van de klok, heb je de juiste tools nodig om deze op te hangen. Bij kleine klokken kun je vaak gebruik maken van een schroef en plug. Bij grotere klokken is het verstandig om een plug met haak te gebruiken, zodat de klok goed blijft hangen.
 • Waterpas:
  Het is belangrijk dat de klok recht hangt, anders kan dit afleiden van de tijd. Gebruik daarom altijd een waterpas om te controleren of de klok waterpas hangt.
 • Hang de klok op:
  Als alles klaarligt, kun je beginnen met het ophangen van de klok. Boor een gaatje in de muur en plaats hier de plug in. Hang vervolgens de klok aan de haak en controleer nogmaals of deze waterpas hangt.
De waardering van www.lionstyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 9 reviews.