Mooie foto's maken met mobiel | 7 tips voor super foto's | Lionstyle
Skip to main content
15% korting op alle Illustraties | Kortingscode: Moederdeal2024

Mooie foto’s maken met mobiel

Lionstyle / Kennisbank / Mooie foto’s maken met mobiel
Je bent op vakantie en opeens besef je dat je de camera thuis hebt gelaten. Geen paniek, want met je smartphone kun je tegenwoordig fantastische foto’s maken! Wil jij ook mooie foto’s maken met je mobiel? Lees dan snel verder en ontdek onze tips en tricks voor professioneel fotograferen met je smartphone.

Professioneel fotograferen met smartphone

Fotografie is een kunst en het maken van mooie foto’s is een vaardigheid die je kunt leren. En het beste nieuws? Je hebt geen professionele camera nodig om geweldige foto’s te maken! Met de juiste technieken en tips kun je met je mobiel foto’s maken die er professioneel uitzien en geschikt zijn voor afdrukken als fotocadeaus. In dit artikel geef ik je tips voor het maken van mooie foto’s met je mobiel.

Mooie foto’s maken met mobiel?
Hier volgen 7 tips om jouw foto’s naar een hoger niveau te tillen!

Hoe maak je mooie foto’s met je mobiel als een pro en maak je de perfecte foto voor een fotocadeau? Of je nu een beginner of een doorgewinterde pro bent, je smartphone is een geweldige tool om prachtige foto’s te maken.
 • De basis voor elke goede foto; Vergeet niet om je lens schoon te maken!
  Voordat je begint met het maken van foto’s, moet je ervoor zorgen dat je lens schoon is. Je mobiel zit meestal in je zak of tas en kan daardoor stoffig en vlekkerig worden. Neem een schoon doekje en maak je lens schoon voordat je begint met fotograferen. Zo voorkom je dat er stof, vlekken of vingerafdrukken op je foto’s komen en ziet de foto er meteen een stuk beter uit. Deze tip is erg voor de hand liggend maar er zijn maar weinig mensen die deze tip ook écht toepassen.
 • Het geheim achter een mooie foto; Gebruik natuurlijk licht
  Licht is de basis van elke foto. Natuurlijk licht is altijd de beste keuze als het gaat om het maken van een mooie foto. Zoek naar plekken met veel licht, zoals ramen, open deuren of buiten in de schaduw. Zorg er wel voor dat het licht niet te fel is, anders krijg je overbelichte foto’s en dat is niet mooi. Het beste moment van de dag om foto’s te maken is het “gouden uur”, dat is het uur na zonsopgang en het uur voor zonsondergang. Tijdens deze periode is het licht zacht en warm, en dat zorgt voor prachtige foto’s.
 • Maak je foto’s interessant; Speel met compositie
  Een goede compositie kan het verschil maken tussen een saaie en een interessante foto. Speel met verschillende hoeken, perspectieven en kaders. Probeer eens een foto vanuit een laag of hoog perspectief te maken, of gebruik een voorwerp op de voorgrond om diepte te creëren in je foto. Experimenteer en wees creatief!
 • Het juiste gereedschap voor de job; Gebruik de juiste app
  De camera-app die standaard op je mobiel staat is prima, maar er zijn ook veel andere apps die je kunt gebruiken om mooie foto’s te maken. Zo zijn er apps waarmee je de belichting en het contrast kunt aanpassen, de kleuren kunt verbeteren, of waarmee je achtergrondvervaging kunt toevoegen. Een paar goede apps zijn VSCO, Snapseed en Lightroom. Probeer ze uit en kijk welke app het beste bij jou past.
 • Let op de details
  Een goede foto zit hem vaak in de details. Let op kleine dingen zoals de achtergrond, het licht, de focus en de belichting. Zorg ervoor dat de achtergrond niet afleidt van het onderwerp van de foto. Kijk goed naar het licht en pas indien nodig de belichting aan. Let ook op de focus, want een onscherpe foto is niet mooi. Neem de tijd en let op de kleine details, dit kan het verschil maken tussen een goede en een geweldige foto.
 • Bewerk je foto’s en maak van een goede foto een geweldige foto
  Zelfs met de beste camera en belichting kan een foto soms nog wat extra bewerking nodig hebben. Er zijn veel apps waarmee je je foto’s kunt bewerken. Denk aan het aanpassen van de helderheid, het contrast en de kleuren. Je kunt ook filters gebruiken om je foto een bepaalde sfeer te geven. Pas wel op dat je niet teveel bewerkt, want dan kan het onnatuurlijk worden.
 • Kies de juiste resolutie
  Als je van plan bent om je foto’s te laten afdrukken voor een fotocadeau, is het belangrijk om de juiste resolutie te kiezen. Een hogere resolutie zorgt voor scherpere en gedetailleerdere foto’s. Bij het laten afdrukken van je foto’s is het belangrijk om te kijken naar de resolutie van de foto en de grootte van het fotoproduct. Zo voorkom je dat je foto’s onscherp of korrelig worden. Foto’s die te groot zijn kun je verkleinen. Foto’s die te klein zijn kun je niet vergroten.

Liever een video kijken?

Met deze tips en trucs maak jij straks de mooiste foto’s met je mobiel als een pro. Vergeet niet om te experimenteren en te spelen met compositie en belichting. Maar vooral, vergeet niet om plezier te hebben en te genieten van het moment!

Geschikte foto voor een fotocadeau maken

Als je een mooie foto hebt gemaakt, wil je deze misschien gebruiken voor een fotocadeau. Denk aan een poster, canvasafdruk of telefoonhoesje met eigen foto. Maar hoe zorg je ervoor dat de foto geschikt is voor afdrukken? Allereerst is het belangrijk om te fotograferen in de hoogst mogelijke resolutie. Hierdoor behoud je zoveel mogelijk details in de foto en kun je deze vergroten zonder verlies van kwaliteit.

Let ook op de compositie van de foto. Zorg voor een interessant onderwerp en speel met lijnen en vlakken om de foto spannend te maken. En vergeet niet om de foto te bewerken voordat je hem afdrukt. Met simpele bewerkingstools op je telefoon kun je de foto net dat beetje extra geven. Denk aan het aanpassen van de helderheid, contrast en scherpte of het toevoegen van filters voor een unieke look.

Kortom met het inzetten van de bovenstaande tips zul je zeker weten een geweldig fotocadeau kunnen maken en zal het in ieder interieur een toevoeging zijn. Als je toch al de tijd neemt om je leuke herinneringen vast te leggen is het fijn als het ook nog eens goede foto’s zijn.

Vond je dit handig? Deel dit artikel met anderen

Heb je nog vragen?

Zijn er nog dingen die onduidelijk zijn aan de hand van dit artikel of heb je een andere vraag? Neem dan gerust even contact op met onze klantenservice of stel je vraag rechtstreeks in de chat. Wij kunnen je helpen! En hebben we het antwoord niet meteen parraat? Dan zoeken we het graag voor je uit.
Vindt je het leuk wat ik doe? Volg onze reis op de voet en houd onze sociale media in de gaten. Ik hoop je snel weer te zien!
Hugo van Leeuwen | Oprichter/eigenaar van Lionstyle.nl

Volg ons op social media #lionstyle

De waardering van www.lionstyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 8 reviews.