Print-On-Demand voor minder afval | Lionstyle
Skip to main content
15% korting op alle Home & Living producten | Kortingscode: TRUIWEER15

Print-On-Demand voor minder afval

Duurzaam leveren via Print-on-demand (POD)

Al onze producten worden op aanvraag gemaakt zodra we een order binnenkrijgen. Dit gebeurt bij verschillende leveranciers, afhankelijk van het product. Dit gebeurt al bij oplages van 1 product. We werken dus niet met voorraden maar alles wordt dus rechstreeks geproduceert en geleverd.

De voor- en nadelen van print on demand

Aan deze werkwijze kleven een aantal voordelen aan maar ook nadelen. In dit artikel gaan we hier dieper op in.

De voordelen van print op aanvraag

  • Minder afval omdat er geen grote oplages worden geprint. Wordt er 1 artikel gekocht, dan wordt er 1 gemaakt. Geen collecties of overbodige items die weggegooid worden dus.
  • Geen voorraad, en dus geen voorraadkosten. Dat hoeven we dus ook niet door te berekenen.
  • Personalisatie mogelijk omdat er met kleine oplages (al vanaf 1 stuk) wordt gewerkt en dus alles op aanvraag wordt gedrukt.
  • Het is beter voor het milieu. Geen overbodige productie of grote machines zijn benodigd. Alleen op afroep wordt het product geproduceerd.

De nadelen van print op aanvraag

  • Hogere productiekosten. Grotere oplages zijn altijd voordeliger om te produceren. Minder marge dus voor ons maar dat hebben we voor een beter milieu er graag voor over.
  • Langere levertijd. Het product kan niet rechstreeks dezelfde dag vanuit het magazijn worden verzonden maar moet eerst nog worden gemaakt. Dit zorgt ervoor dat er een aantal dagen levertijd bijkomen.

Levering print-on-demand

Een bestelling wordt speciaal voor jou (on-demand) gemaakt!
Het produceren en drukken van een product duurt gemiddeld tussen 2 tot 5 werkdagen. Daarna wordt je product verzonden. Afhankelijk van de druklocatie ontvangt je de bestelling dan binnen enkele dagen. De actuele levertijd staat op de productpagina vermeld en ook in je winkelwagentje kun je dit terug vinden.
Op het moment dat je product klaar staat voor verzending ontvang je van ons een track & trace code waar je je bestelling mee kunt volgen.

Volg onze reis op social media #lionstyle

De waardering van www.lionstyle.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 8 reviews.